[NL] Watstelefoontje? Watsbellen?

Jo, unabridged

Tijd om de tenen weer eens te krommen voor een fijn staaltje quasi-Engels van Nederlandse bodem. Kijk eens hier:

Watstelefoontje? Watsbellen?

Een Nederlands bedrijf met een product gericht op internationale gebruikers. Daar is niets mis mee, maar maar waar wel het nodige mis mee is, is hoe het daarmee is omgesprongen.

Dat je een internationale naam bedenkt in plaats van een Nederlandse is heel logisch als je een internationaal product wil verkopen, maar deze naam is wel erg onzinnig. Zou je je product in het Nederlands Watstelefoontje of Watsbellen noemen? Nee? Dan lijkt me Whatscall ook geen goed idee, want die naam komt op een niet-Nederlander mogelijk net zo zot over als de eerdergenoemde Nederlandse namen op een Nederlander.

Vervolgens heeft men bij deze merkwaardige merknaam Whatscall een goede, pakkende reclamezin willen bedenken, uiteraard ook in het Engels. Het probleem met the world at your reach is echter, dat – ook al…

View original post 249 more words

Advertisements